Praktisk info om Mallorca

Den spanske ø Mallorca ligger i middelhavet cirka 200 kilometer øst for Spanien, og er med 3640 km2 omkring 15% større end Fyn. Befolkningen er lige under 900.000, hvoraf halvdelen bor i hovedstaden Palma, hvor man som turist oftest lander med fly fra hele Europa.

På den nordligste del af Mallorca skaber bjergene en skiftende natur, fra frodige dale til golde klipper. Det gør det muligt at finde en varierende natur og derfor også en bred vifte af opleveser for alle, lige meget om de ønsker at ligge ved sandstrand, spille golf, vandre i bjerge eller cykle på verdens bedste cykelveje.

Pga. storbyen Palma med det internationale klientel, kan man tage et smut forbi de historiske bygninger og seværdigheder, hvis dagene på de fredelige strande bliver for kedelige. Vil man på den anden side feste igennem og drikke sig fra sans og samling, er det billigt og nemt i festområdet Magaluf. Det er ikke min stil, så det vil jeg ikke komme mere ind på.

Sprog: Spansk (alle taler engelsk og også lidt tysk)
Valuta: Euro
Gæstfrihed: Høj – top 3 i europa.

Natur:

Der findes alt fra Grønne skovbeklædte bjerge, til golde sletter på Mallorce, hvilket er med til at give øen sin særstatus for især europæiske turister. En stor del af Mallorca er fredet(omkring 40% af arealet) for at beskytte naturen og sikre der er noget for turister at komme efter. Blandt andet findes naturparken S’Albufera mellem Alcudia og C’an Picafort. Stedet er bla. kendt for cirka 200 forskellige fritlevende fuglearter, der pga. det store vådområde giver fred og ynglemuligheder for både fuglene og resten af deres fødekæde.

Mallorca er et af de bedste steder i Europe hvis man vil vandre, men køb opdaterede kort inden du tager af sted, eller sørg for at kende et sted du kan købe dem der nede, for start-stedet på stierne er ikke altid godt markeret. Alternativt kan vi anbefale siden wikiloc.com hvor brugerne deler gode treks.

Den lille ubeboede ø Dragonera, beliggende nord-vest for Palma, er Spaniens første nationalpark, og pga. dens isolerede beligenhed og ingen menneskelige beboere, er naturen helt unik og anbefalingsværdig hvis man ønsker en fantastisk vandretur.

Mad:

Det mallorcinske køkken er spansk som de fleste kender det. Traditionelle retter er typisk for området omkring middelhavet, men vi skal være ærlige og sige at i forhold til smag, ligger det under det franske og italienske køkken. Det gør det ikke til dårlig mad, og især ikke fordi det typisk også er lidt billigere og mere simpel. Se mere om madretter på denne oversigt over typisk mad på Mallorca.

Transport:

Det er nemt at komme rundt på alle måder. Der kører busser over hele øen og der går tog på tværs, hvis man vil hurtigere frem til sit hotel. Vi foretrækker dog at leje bil direkte i lufthavnen og køre til hotellet selv, da det er nemmere og billigere. Det er nemt at finde rundt og folk kører pænt da de også passer på cyklister. Cyklister er der flest af i foråret, hvor man SKAL give dem plads – men de kører langt pænere end i danmark og det giver generelt ikke store problemer hvis man bare slapper lidt af.

Lukket for kommentarer.