Mad på Mallorca

Mallorca servere typisk simpel spansk mad, men pga. det store antal turister, kan man næsten få alt slags mad. Dog er det oftest typisk turistmad og der skal ledes længe for at finde de gode steder med høj kvalitet.

Typisk mad på Mallorca

Tapas: Mange forskellige småretter – både kolde og varme – serveret enten som hovedret eller forret.

Gambas al ajillo: Rejer i hvidløg.

Lomo con col: Svinekød pakket ind i kålblade.

Lechona: Pattegris – et levn fra fortidens grisefester.

Paella: Spaniens nationalret baseret på ris. De fleste restauranter har deres egen version(både godt og skidt) men det indeholder for det meste kylling, rejer, blæksprutte, muslinger og grøntsager.

Gazpacho: Kold tomatsuppe med peberfrugt, agurk og hvidløg.

Escaldums: Kogt kyllingret med kartofler. Kan smage fortræffeligt, men sjældent i turistbyerne.

Sopas Mallorquinas: Sammenkogt ret primært bestående af grøntsager, med lidt svinekød.

Tumbet: Stegt Squash, auberginer, kartofler og peberfrugter i skiver overhældt med tomatsovs.

Arrozo Brut: Suppe (ofte meget kraftig) med kød, ris og grøntsager.

Frito Mallorquin: Lever, nyre, svinekød , kartofler og peberfrugter stegt sammen til noget der ligner biksemad. Smager fortrinligt hvis man kan lide indmad, men variere meget afhængigt af hvilken restaurant.

Conejo con cebolla: En traditionel mallorcinsk ret bestående af kanin stegt sammen med løg.

Ensaimada: Mallorcinsk weinerbrød – ofte meget sødt.

Gató de Almendra: Mandelkage der oftes serveres med is.

Lukket for kommentarer.